Ik was veel in Friesland, de afgelopen tijd. Genoot van de natuur, snoof cultuur en creëerde er zelf. In de natuur. Ik ben er vertrokken, maar mijn werk is er voorlopig nog te zien.

De afgelopen weken werkte ik samen met Marion Steur vanuit een glazen container in Earnewald als onderdeel van Ljochtstill, een project over landschap, cultuur, identiteit en verstilling. Wij werkten aan een beeldende vertelling. Een serie beelden van een vrouw die oprijst uit het veen. Wat ook symbool staat voor het gebied. 5 beelden van kippengaas en heel open jute. Mooie open vormen die een plek kregen langs een wandelpad in de natuur. Marion gaf haar woorden mee. Je kunt ze lezen op haar website, net als Marions verhaal bij de presentatie van het geheel, maar het mooist is natuurlijk de beelden en woorden in het echt te gaan zien. Een mooie start van een wandeling door de Alde Faenen of een bezoek aan de volgende artists in residence van Ljochtstill. Kanoën kan ook.

Tot 3 oktober vanaf een parkeerplaatsje aan de Feantersdyk, net ten noorden van de kruising met de Koaidyk.

Een andere wandeling door de natuur kun je nog maken in de Rottige Meente, tot 16 september. En mooie wandeling van 5 kilometer langs het werk van 23 kunstenaars. Van mij een boot van wilgentenen op een zee van blauw draad en een serie broeken die uit een sloot wandelen. Met ook nog exposities op binnenlocaties, met onder andere mijn houtsculpturen. Een routebeschrijving is van donderdag tot zondag tussen 13.30 en 17 uur te verkrijgen op Grindweg 2 of 94a te Munnekeburen. Dan zijn ook de binnenlocaties open. Wandelen zonder routebeschrijving (volg de pijlen) kan altijd.

Reageer op dit bericht