Yes. Ik ga een (licht)installatie mag maken voor het Oranjewoudfestival, een klassiek muziekfestival in het kader van Leeuwarden 2018. Ik ga weer touwen in bomen knopen, mijn installatie 'Verbinding' maken in een boom aan een vijver. En aan de overkant van de vijver een enorme 'bubble' van de Italiaanse kunstenaar Marco Canevacci de 'zwanen' van Marco Barotti op de vijver. Een mooi decor voor mooie muziek! Van 1 – 11 juni.

Verbinding.

Een boom aan de rand van de vijver in de Overtuin. Een veelheid van draden verbindt de takken van de boom met de grond waaruit deze gegroeid is. De draden zijn als stromen van energie of water tussen de wortels en de takken van de boom. Alle draden vormen samen meerdere lagen parallelle lijnen, die een intrigerend effect geven, zowel van een afstand als van dichtbij. Een heel analoge installaties die, door de draden, ook een heel digitale indruk geeft.

Verbinding gaat ook over de verbinding die bezoekers kunnen maken met de installatie, door langs de installatie en tussen de draden te lopen. En de installatie gaat een relatie aan met de plastic bubble van Marco Canevacci aan de overkant van de vijver en de 'zwanen' van Marco Barotti op de vijver. Vooral 's nachts, in de Nacht van het Park, met verlichting, een sprookjesachtig effect.

Reageer op dit bericht